Мебелна компания си хареса местността „Атия“ за изграждане на къмпинг

Булфото (архив)
share

Къмпинг туризмът в България набира все по-голяма популярност и ставаме свидетели на все повече проекти, свързани с изграждането на такъв тип места за настаняване.

Последното предложение е на бургаската компания „Сийон“ ЕООД, която иска да изгради къмпинг от бунгала и места за каравани в местност „Атия“ в Черноморец. Това става ясно от инвестиционното предложение на компанията, качено в страницата на РИОСВ-Бургас в края на юли.

Първоначално инвеститорът е имал намерение да изгради складова база за малки плавателни съдове и паркинг за каравани, както и автономна фотоволтаична система. Впоследствие собственикът на имота променя плановете си и сега намерението му е да обособи 15 места за каравани с дървени навеси; 7 бунгала с капацитет до 14 души. Планира се изграждането и на един санитарен възел (две бани с две тоалетни), както и пропускателен пункт.

Цената на къмпингите това лято по Черноморието – от 40 до 120 лева за нощувка

На територията на бъдещия къмпинг не е предвидено строителство, а единствено използването на преместваеми обекти, уточнява инвеститора в инвестиционното си предложение.

„Сийон“ ЕООД е компания, която се занимава основно с производство и проектиране на мебели и дограма. Едноличен собственик на капитала на дружеството е Християн Танев. Компанията е регистрирана през 2010 г. в Бургас.

От становището на РИОСВ-Бургас става ясно, че местността, в която е планирано да бъде изграден къмпингът, не попада в защитена зона, нито има дюни, отбелязва Economic.bg.

Водещи новини

Още новини