Българският туристически бизнес с призив: Спрете смяната на министри!

Bulphoto (архив)
share

Българският туристически бизнес се обръща с призив към номинираната на служебен министър-председател Горица Грънчарова–Кожарева – не правете необосновани смени на министри! Това се посочва в официална позиция до медиите от Българската асоциация на заведенията, Сдружението на заведенията в България и Браншовата асоциация на ресторантьорите - София.

Ние не се интересуваме от политическите игри, на когото и да било. Но сме категорични, че несигурността в държавата е пагубна за българския бизнес. Смяната на министри през 3-4 месеца съсипва българската икономика.

Нямаме време непрекъснато да се срещаме с новоназначени на постовете си ръководители. Каквито и експерти да са те, необходими са им месеци, за да навлязат в спецификата на работата си.

Ще удържи ли Горица Грънчарова-Кожарева на политически натиск?

Проведохме серия от срещи, за да се реши огромният проблем с издаването на визи за служители извън Европейския съюз. Срещахме се с министъра на МВР, на туризма, с представители на външно министерство, на множество агенции. Получихме подкрепа от Народното събрание и за законови промени.

За съжаление проблемът все още не е решен и множество от договорените служители все още нямат разрешение за труд.

И след сигналите от последните дни, се очертава, че в разгара на летния сезон всичко ще започне от начало.

Успяхме на договорим с министерството на енергетиката и Народното събрание компенсации за изключително високите сметки за ток. Сметките пристигат, но компенсациите все още няма.

Бизнесът няма време за експерименти и политически игри. В тази несигурна обстановка се нуждаем от елементарна предвидимост и експертиза.

Така че настоятелно молим – сменяйте министри несправяне с работата им, а не под политически натиск. Бизнесът няма време за политически игрички!, завършва позицията на браншовите организации.

Водещи новини

Още новини