Много хотелиери у нас се отказват от системата „ол инклузив“ заради поскъпването на хранителните продукти. Тази нова тенденция коментира Павлин Косев, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация в морската столица.
„В новите пакети, които предлагат местата за настаняване, към нощувката са включени само закуска и вечеря“, посочи той.
По думите на Косев много от хотелиерите споделят, че резултатите тази година не са оправдали очакванията им, а основен фактор са увеличените разходи заради инфлацията.
Смятам, че сезонът не беше лош. Сега живеем във форсмажорни времена и пред бранша изникват различни предизвикателства, каза още той пред БНР.
Според него успешни ще са тези хотелиери, които бързо успеят да се адаптират и да намерят правилните решения.