Министерство на туризма удължава срока за възстановяване на средства по програмата за хуманитарна помощ

Булфото архив
share

Министерството на туризма удължава срока за кандидатстване по Програмата за ползване на хуманитарна помощ за лица, търсещи временна закрила в Република България вследствие на военните действия в Украйна за отчетния период от 01 май – 31 май 2022 г., съобщават от пресцентъра на министерството.

Програмата стартира на 1 юни, но поради обстоятелството, че 4 и 5 юни са почивни дни и това е последното кандидатстване по Програмата за периода 24 февруари – 31 май, Министерство на туризма удължава срока за кандидатстване до 16:30 часа на 6 юни.

Министерство на туризма извърши плащане по втория отчетен период по Програмата за ползване на хуманитарна помощ

От ведомството припомнят, че в случай, че лице не е кандидатствало в определените срокове по първи и/или втори отчетен период, може да кандидатства и сега, но не по-късно от 16:30 ч. на 06 юни.

По тази програма, разселените лица от Украйна, обхванати от временната закрила, въведена в действие от Европейския съюз и предоставена в Република България по Закона за убежището и бежанците, включително и лицата под 18 години, имат право на хуманитарна помощ за настаняване и изхранване в места за настаняване, вписани в Националния туристически регистър или в създадения за целите на изпълнението на програмата Регистър за места за подслон, в общ размер на 43,60 лв. с вкл. ДДС на едно лице за нощувка и храна на ден, в това число туристически данък и транспортиране, когато е извършено.

Заявленията за изплащане на средствата се подават по електронен път чрез Системата за управление на националните инвестиции (СУНИ) от 10:00 часа на 1 юни до 16:30 часа на 06 юни.

Линк към отворената Програма за кандидатстване: https://enims.egov.bg/bg/s/Procedure/Info/badcad1b-c5fb-4568-9b7f-876054f1eec1

Водещи новини

Още новини