Агенцията по храните предлага хотелите с ниска категория да не предлагат услугата "ол инклузив". Директорът на агенцията Йордан Войнов обясни, че за целта трябва да бъде променена наредба на икономическото министерство, предаде БНР.
"Имаме такава идея - "ол инклузив" да се предлага само в хотелите с 4 и 5 звезди и тези, които са с 3 звезди, но имат капацитет за изхранване 60% - в зависимост от легловата база. Примерно ако легловата база е 100 места, капацитетът на мястото за изхранване трябва да бъде 60. Тъй като сега се натъкнахме на такива аномалии, че има 1000 легла капацитет в един хотел, а място за изхранване е за 30 човека, което е недопустимо, и това е наше предложение за промяна на наредбата към Министерство на икономиката", каза Войнов.
Агенцията по храните: Хотелите с ниска категория да не предлагат "ол инклузив"
- 06.06.2012 | 17:24
- 927