Министърът на туризма очаква "положителен летен сезон" за България

Булфото (архив)
share

Очакванията ми за летния сезон са положителни, продължаваме много активна програма за германски туроператори. Днес има изключително уникално събитие за България като дестинация. Ние сме във "Златни пясъци" и продължава много активна програма за германски туроператори. Има над 120 представители от различни части на Германия, както и търговски директори, директори по комуникациите на туроператори, които работят на българския пазар. Имаме представители и на медиите в Германия. Сред всички участници се чувства сериозен позитивизъм както за Северното, така и за Южното Черноморие и за един сезон, в който приоритет на първо място е здравето. Това коментира министърът на туризма Стела Балтова в интервю за БНР.

,,Очаква се един сравнителни интензивен сезон. Първите полети с туристи започват на 2 юли. Тенденцията е, ако има нормални записвания, ще се получи още един Catch up, защото пристигат и онези, които през зимния сезон са си правили резервации, но не са си правили тази година, сега и те започват да правят записвания. Ще има една много интересна ситуация. С ваксинирането ще настъпи завръщане към нормалността. Наблюдава се и ефект на наваксването. Имаме смели заявления, които казват, че есента при нас ще е по-добра. Говори се за това, че качеството на услугата отново се вдига на много високо ниво, а се говори и че гъвкавостта има по-голямо предимство от експертността в този момент. Дискусиите са изключителни интересни. Това събитие се организира от български туроператори за входящ туризъм и хотелиери'', каза още Балтова.

България ще промени регламента за влизането на туристи в страната

Моите очаквания са сравнително положителни. Ние направихме една много последователна интегрирана кампания на немския пазар, която започна в края на пролетта. Имахме сериозен уебинар с водещи туроператори на немския пазар. В момента работим и с различни социални медии на немския пазар, заяви тя.

,,Миналия петък беше обявено, че редовните полети от Русия за България и за още няколко дестинации се възстановяват на 28 юни. Това е зелена светлина за възможността организирани туристи да пристигат в България. Седмица преди това от страна на най-голямата асоциация на туроператорите в Русия беше изпратено писмо, с което се призоваваше да се отвори България, за да бъдат реализирани бизнесите и почивките в нашата дестинация. Това означава, че ние трябва да бъдем много активни на този пазар, но трябва да бъдем и много внимателни при спазването на противоепидемичните мерки и наистина да имаме добър активен сезон от страна на руските туристи'', заяви министърът.

Близо 10 000 посещения месечно на руснаци се очакват в България след 28 юни

,,На 23 юни ни предстои вторият уебинар за този месец за руския пазар. Надяваме се с тези активности и непрекъснати публикации в тяхната преса, в момента, в който бъдат не толкова строги мерките за пътуване, да помогнат те да изберат България за своя дестинация. На днешното събитие всички посочиха, че сезонът в България трябва да бъде разширен. Говори се активно за здравословни процедури, възстановяване на здравето и отдих'', допълни министър Балтова.

Водещи новини

Още новини