Летището във Варна ще има директна въздушна връзка със 17 дестинации през зимата

share

През зимата летището във Варна ще има директна въздушна връзка със 17 дестинации, от които пет са нови. Това съобщиха днес от фирмата концесионер на летищата във Варна и Бургас "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД. От компанията уточняват, че от днес влиза в сила зимното разписание на двете летища, което ще е в сила до края на март следващата година.

Новите маршрути от и за летището във Варна са Ливърпул, Берлин - Шьонефелд, Кьолн, Хамбург и Париж Бове - Тиле. Останалите дестинации са София, Виена, Истанбул, Москва - Домодедово, Лондон Лутън, Дортмунд, Мюнхен-Меминген, Айндховен, Ларнака, Тел Авив и Милано - Бергамо и Копенхаген. Спрямо въздушните връзки през миналия зимен период се отчита 60 процента ръст на целогодишните маршрути тази година. Ежедневни полети ще се изпълняват до София и Виена, а до Истанбул те ще са пет пъти в седмицата /понеделник, вторник, четвъртък, събота и неделя/.

От и за летището в Бургас през зимата ще се обслужват четири полета седмично до Москва /понеделник, сряда, петък и събота/ и с два полета на седмица до Лондон /понеделник и петък/.

От "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД съобщиха още, че от началото на годината до края на септември варненското летище е обслужило над 1.8 милиона пътници. През 2019 г. летището във Варна работи с 9 нови авиокомпании и обслужва 5 нови дестинации. За същия период летището в Бургас е обслужило над 2.81 милиона пътници.

От началото на годината до средата на октомври и двете летища отчитат спад на пътниците с 12 на сто, което, според концесионера, е нормално развитие предвид над 50-процентовия ръст достигнат в периода 2015-2018 година и рекордната за всички времена изминала година.
 

Водещи новини

Още новини