Магаретата от остров Санторини получиха защита

Pixabay
share

Властите на идиличния гръцки остров Санторини предложиха защита на магаретата, които превозват туристи по стръмните хълмове, след като бяха изправени срещу вълна от обществено недоволство.

Кметската управа съобщи, че е била проведена среща с активисти за защита на правата на животните и собственици на магарета, за да бъде „гарантирано благосъстоянието и доброто отношение към магаретата“.

След като в социалните мрежи се появи видео на собственик, който жестоко бие магаре, четири неправителствени групи организираха протест, който прерасна в сблъсъци.

От кметството на Санторини заявиха, че всички заинтересовани страни са приели серия от мерки, включително животните да стоят на сянка, докато почиват, и да им се осигури достатъчно вода и храна.

Товарът и работните часове на магаретата също ще бъдат намалени, а собствениците, които не се грижат за животните си, ще бъдат наказвани.

Активистите за правата на животните твърдят, че със затлъстяването на населението в световен мащаб, животните са принудени да носят все по-тежки товари, докато прекарват дълги часове в работа, седем дни в седмицата - без подслон, без почивка, без вода - оставяйки им гръбначни травми и отворени рани от зле поставени седла.

Водещи новини

Още новини