Екоминистърът и кметът на Банско с брифинг относно решението за Пирин

МОСВ
share

Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще даде днес в 16.00 ч. брифинг в Банско заедно с кмета на курортната община Георги Икономов и представител на Инициативния комитет за развитие на ски зона Банско.

Темата е решението на Министерския съвет от 28 декември, с което се възлага на министъра на околната среда и водите, при наличие на инвестиционен интерес за изграждане на нова туристическа кабинкова линия в ски зона Банско и съпътстващата я инфраструктура, да предприеме спешни действия за съгласуване по реда на екологичното законодателство на всички необходими устройствени планове и инвестиционни предложения.

Вчера министърът на околната среда успокои, че няма да има строителство в Пирин. Той подчерта, че всяко инвестиционно намерение ще мине през всички екологични оценки.

Ние не можем да развиваме икономиката си за сметка на околната среда, но не можем и да спираме икономиката си за сметка на околната среда. Говорим за ски зона, която представлява 2% от територията на националния парк. Пистите, които са в момента, са 0,3% от територията на целия парк в Банско, заяви Нено Димов.

Водещи новини

Още новини