Хотелиери: Не искаме КПП-та в Слънчев бряг

Булфото (архив)
share

Хотелиери се обявиха срещу идеята на МВР да има полицейски КПП-та в Слънчев Бряг, които да се грижат за сигурността на туристите, пише в. „Стандарт”.

"Аз искам да живея в моя Слънчев бряг, който да прилича на Лондон, а не на Кербала", обяви Веселин Налбантов, който е един от големите хотелиери в курорта и зам.-председател на Съюза на собствениците. "Как така МВР ще ми затвори бизнеса? В каква държава живеем? Тук само някой да се изкашля или да направи нещо непристойно, полицаите пристигат", възмути се още той. Идеята беше представена от вътрешния министър Румяна Бъчварова в Бургас. Полицейските КПП-та обаче не означават затваряне на комплекса, обясниха от МВР. И в момента има такива, обслужвани от охранителна фирма.

Те спират колите без стикери за пребиваване в комплекса. "От 1 юли на тези КПП-та ще сложат униформени полицаи, които, освен хора и коли, ще проверяват и акцизните стоки. Те ще са на определени от нас места", заяви шефът на бургаската полиция комисар Калоян Калоянов в ефира на Нова тв. "Не става въпрос за пропускателни пунктове, проверяващи всяка кола и всеки турист. Ще проверяваме лицата или колите, отговарящи на някакъв рисков профил. Ще има контрол на луксозните автомобили, както и на фирми, търгуващи с цигари, алкохол и т.н. Не говорим за пунктове, правещи на 100% контрол. Не е ясен точният им брой, но ще е достатъчен", уточни още Калоянов.

Водещи новини

Още новини