Дискотеките в Царево отчели 13,82 лв. оборот за месец

Булфото
share

Дискотеките в Царево отчитат пред данъчните едва 13,82 лв. оборот през юни. Това става ясно от данните на касовите апарати на търговските обекти, вързани към НАП, пише "Телеграф".

През юли дискотеките в курортното градче отчели по-високи обороти. Те декларирали 16 750 лв. Никой не може да каже колко от действителните продажби са скрити. Анализ на данъчните сочи, че 90% от нощните заведения у нас са рискови и крият оборот. За сравнение закусвалните в Царево отчитат над 14 322 лв. оборот през юни. Това е над 1000 пъти повече, отколкото обявяват дискотеките.

Сладкарниците в Царево също имат в пъти по-голям оборот от дискотеките в града.През юни касовите им апарати са отчели продажби за над 8000 лв. През юли оборотът на сладкарниците е колкото на дискотеките - 17 000 лева, а този на закусвалните е близо 19 000 лева.

Според тези данни излиза, че туристите в курорта са наблягали повече на пастите и баничките, отколкото на алкохола и танците.

В Слънчев бряг пък би трябвало да няма нито една дискотека, ако се гледат данните на НАП. Нито един касов апарат в курорта не се води на такъв тип заведение.

Водещи новини

Още новини