Разкриха 15 млн. лв. укрит оборот

  • 22 декември 2011 14:15

  • 1324
  • 0
Разкриха 15 млн. лв. укрит оборот
©

15 милиона лева укрит оборот разкри съвместна акция на НАП и "Криминална полиция" в софийска фирма за медицински изделия.

Сигналът е подаден от предаването „Открито" на Българската национална телевизия. При акцията са иззети над 8000 документа от т.нар. черно счетоводство, които сочат, че за последните 5 години дружеството е продало на граждани медицински изделия за неврохирургията и ортопедията на стойност 15 млн. лв., нито лев от които не са декларирани и обложени с данъци.

Фирмата е платила на 136 лекари сума близка до 8 млн. лв. за същия период, като в нито един случай не са издадени изискваните от закона документи. Започват проверки и на медиците, които също не са декларирали тези доходи като физически лица. На фирмата за медицински изделия вече е възложена ревизия. По случая работят и криминалисти.

„Освен данъците, които ще съберем от фирмата и лекарите, виждам много доказателства за данъчни престъпления. Веднага след като обобщим всички данни, ще сезираме прокуратурата", каза по повод акцията заместник-изпълнителният директор на НАП Тошко Тодоров.
Припомняме, че за укриване на данъци в особено големи размери Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода до 8 години.

Последвайте канала на

1324 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини