КЗП ще проверява "Алма Тур" за нелоялна търговска практика

Булфото
share

183 клиенти на „Алма Тур” ще бъдат извозени в събота до България.

Това стана ясно на пресконференция в МИЕТ, предаде "Фокус". 55 българи се намират в Крит, Гърция, а 128 – в Анталия, Турция. Не мога да скрия разочарованието си от търговското поведение на „Алма Тур”, каза Александър Масларски – и. д. председател на Комисията за защита на потребителите.

По думите му, туроператорът е знаел за финансовите си задължения, но въпреки това е продължавал да продава своя продукт.
Днес на извънредно събрание в КЗП ще се възложи проверка, поради съмнения за нелоялна търговска практика. Въз основа на това решение, ще издам заповед, с която да се забрани тази нелоялна търговска практика. „Ще забраня на „Алма Тур” да предлага туристически продукт, докато има финансови затруднения. Това представлява една нечестна търговска практика. Заблуждението от „Алма Тур” продължи и днес”, коментира Масларски.

Всички български потребители, които са в чужбина, ще могат да бъдат върнати безпрепятствено до точката на заминаването им. Ще бъдат предприети всички необходими действия, за да могат закупилите продукти да си поискат заплатените суми, а ако им бъде отказано – те трябва да се обърнат към застрахователя. Първостепенна задача на КЗП е да бъдат защитени икономическите интереси на българските потребители, отбеляза Масларски.

Има изключително много туристически фирми, които са засегнати от проблема, категорични са от бранша.

Водещи новини

Още новини