Румен Петков: ГЕРБ води туризма ни към небитието

Булфото
share

Днес не можем да измерим какви ще бъдат щетите за българската икономика, но ако основните ни партньори в туризма като Русия, Естония и Финландия не изпратят отново своите туристи на почивка в България, щетите може да надхвърлят и 1 млрд. евро.

Това заяви депутатът от ПГ на Коалиция за България Румен Петков, след като икономическият министър Трайчо Трайков бе изслушан в парламента във връзка с блокираните туристи по българското Черноморие.

Според Петков, правителството извозва българския туризъм към небитието с неподготвеността и незнанието си. „Човек може да мрази другиго, но когато не понася работата си, той трябва да я напусне. Ако имате проблем с енергетиката, България нямаше такъв преди вас, ако имате проблеми с туризма, България не е имала такъв преди вас. Извозването продължава и съм убеден, че на следващите избори ще бъдете извозени там, където ви е мястото – т.е. никъде”, обърна се депутатът от левицата към министър Трайков.

Румен Петков му припомни, че правителството, по силата на Договора за създаването на Европейската икономическа общност, трябва да изиска достатъчна гаранция от продавача или организатора на пакетно туристическо пътуване, предаде "Фокус".

„Вашият зам.-министър обяви, че тепърва ще се запознава с тези материали. Това е израз на некомпетентност и некадърност”, допълни депутатът.

Водещи новини

Още новини