Банско и Тасос ще развиват съвместно туризма

share

Зимният ни курорт Банско и гръцкият остров Тасос ще развиват съвместен туризъм. Това стана ясно на представянето на инициативата от двете общини вчера. Идеята е да се полуляризира българската и гръцката история, култура и забележителности, пише "Новинар".

Начинанието е част от програмата за трансгранично сътрудничество „България - Гърция 2007-2013 г.”, финансирана от Европейския съюз. Координаторът на проекта от гръцка страна Ники Манусаки обясни, че вече е направено проучване за туристическия потенциал на двете общини.

Една от най-важните задачи ще бъде издаването на информационни материали и туристически пътеводители. Междувременно кметът на Тасос Константинос Хадзиемануил се похвали, че българите са едни от най-честите посетители на изумрудения остров. Тасос е предпочитан не само заради привлекателната си природа, но и заради близостта си с българската страна.

До него се стига само за половин час с фериботите, които пътуват сравнително често. От Банско до Тасос се пътува през ГКПП "Илинден-Ексохи" за около три часа и след още около час туристът вече може да стъпи на плажа на гръцкия остров.

Водещи новини

Още новини