Бой за място на сянка на плажа в Слънчев бряг

Булфото
share

Полицаи разтърваваха туристи, които се биха на плажа за място, съобщава в. "Стандарт".

Екшънът се разигра на плажа в Слънчев бряг пред стъписаните погледи на хиляди летовници от чужбина. Двамата мъже се ступаха, тъй като нямаше достатъчно място на плажа, за да поставят чадърите си.

Оказа се, че проблем със свободните зони има почти по цялото Черноморие. Концесионерите на плажовете твърдят, че половината от плажа под наем е свободен за туристи и чадъри и шезлонги там няма.

Според туристите чадъри наистина няма, но за сметка на това в свободните зони се намират всички кабини за преобличане, химически тоалетни. Там се паркират и машините, които почистват пясъка, както и джетовете, водните колела и бананите.

"Така на практика място за чадъри няма, или ако има, то е на последна линия до тоалетните", оплакват се туристите със жалби в общините. Те от своя страна пък препращат сигналите към строителното министерство, тъй като то прави търговете за концесиите на плажовете. В крайна сметка туристите стигат до бой, за да поставят чадъра си на плажа.

Почти до бой стигат и туристите, които искат да събират тен на платен шезлонг. Там проблемът е, че хубавите места на първа линия до водата винаги са ангажирани. "И в 6 часа сутринта да дойдем на плажа, опънати хавлии на шезлонгите вече има", оплакват се туристите

Водещи новини

Още новини