Безплатни чадъри и шезлонги на бургаския плаж

  • 08 юли 2011 21:40

  • 4221
  • 1
Безплатни чадъри и шезлонги на бургаския плаж
© Булфото

След като плажната ивица остана без концесионер, общината пое нейното стопанисване и управление.

До плажа е осигурен и достъп за хора с увреждания, включително и санитарни възли, пригодени специално за тях. 10-20 лева е цената, която трябва да платите за чадър и шезлонг на плажа в курортите по Черноморието.

Гостите и жителите на Бургас, обаче, имат вече тази услуга съвсем безплатно. Само за седмица една от най-необлагородените плажни зони в града се превърна в приятно място за почивка и спорт. Там вече може да се играе футбол, хандбал, волейбол и плажен тенис. За сигурността на летовниците се грижат спасители, има обособен и модерен медицински пункт.

Кметът на Бургас се похвали, че в момента тече процедурата за пускане на безжичен интернет и озвучаване на целият плаж.

Водят се и преговори със спортни клубове и федерации за организиране на състезания по плажни спортове още през това лято, казаха още от общината.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4221 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.07.14 | 08:06

1
Димитър Николов е най-добрият кмет в България. 1. Премахна бездомните кучета от улиците на Бургас. 2. Осигури места за всички бургазлийчета в детските градини. 3. Оправи повечето улици и обезопаси много от пешеходните пътеки. 4. Превърна парковете и градинките в място за отдих на гражданите (а не кучешки тоалетни като софийските) 5. Построи нови и ремонтира старите детски площадки. Данче, вземи малко пример от него! От една партия сте. Щом в Бургас може, защо в София да не може?

Добави коментар

Водещи новини