Искат да уеднаквят цените на чадърите и шезлонгите по морето

Булфото
share

Повечето от плажните ивици по Южното Черноморие са готови да посрещат туристи.

Тази година, по силата на новия закон за туризма, спасителните постове са поставени още от 1 юни. Оборудвани са и реанимационни пунктове, които ще работят до края на септември, информира Нова телевизия.

Преди дни регионалното министерство предложи да се уеднаквят цените на чадърите и шезлонгите по морето, независимо на кой плаж са.

Най-ниски са цените на чадърите и шезлонгите в Бургас - по 3 лева. Плажуващите смятат, че при едно уеднаквяване на цените те ще поскъпнат и ще се доближат до тези в големите курорти. А това ще прогони и малкото желаещи да плащат за това удобство.

Централният плаж в Поморие е бил проверен от комисията, назначена със заповед на областния управител. Експертите са категорични, че ивицата е готова за туристи. И там, освен платената, има и свободна зона, за всички, които не желаят за ползват чадър или шезлонг под наем.

И в Поморие концесионерите смятат, че няма как да се уеднаквят цените на услугите предлагани на плажа, защото условията на всяка ивица са различни.

И в Равда цената за ползване на чадър и шезлонг е 5 лева на ден. Концесионерът се опитва да я задържи, защото ивицата се посещава основно от местни хора и семейства с малки деца.

Ако сме решили да почиваме на Слънчев бряг, трябва да си приготвим по 8 лева на ден за шезлонг и по 8 за чадър. Миналата година цената бе 7 лева, но се наложило повишаване заради високата концесионна такса, която стопаните трябва да плащат.

 

Водещи новини

Още новини