Все повече компании за онлайн залагания се оттеглят от страни с високи данъци

share

Все повече компании за онлайн залагания започват да се оттеглят от страни с прекалено високи данъци и намаляват данъчните приходи на европейските правителства.
 
Най-скорошният подобен случай беше с Betfair, която е една от най-големите компании за онлайн залагания в Европа. Вчера Betfair обяви, че се оттегля от Германския пазар, заради решението на немското правителство да въведе 5% данък оборот върху онлайн хазарта.
 
Според Betfair, която предлага борса за залагания, при която играчите могат да залагат един срещу друг, данък върху оборота би направил бизнеса им нерентабилен. Компанията настояваше да се въведе данък върху печалбата, тъй като тя събира пари само от хората, които са спечелили облозите, а не от всички залагащи.
 
„Разочаровани сме от факта, че германското правителство не успя да промени законодателството по начин, по който да ни позволи да продължим да оперираме на този пазар,” заявиха представители на компанията.
 
В момента в България, подобно на Германия, се обмисля вариант да се въведе 7% данък върху оборота за онлайн залаганията. Според специалисти това ще принуди всички големи компании за онлайн хазарт също да се изтеглят от страната и да започнат да блокират достъпа на български играчи до сайтовете си, което ще доведе до почти нулеви приходи за държавната хазна.

Водещи новини

Още новини