Няма мераклии за имотите на Очите

Интернет
share

Те бяха конфискувани от държавата с решение на съда по делото срещу Очите за пране на пари.

Сред имането са и двата апартамента, които се водеха на името на децата му.

Първата публична разпродажба на имотите на Димитър Желязков обаче най-вероятно ще приключи с пълно фиаско, признават от приходната агенция. До момента не са се появили мераклии да наддават.

До миналия петък, когато приключи крайният срок за подаване на оферти, такива е нямало, информираха още от НАП. Никой не е пожелал дори да зърне апетитните апартаменти, магазини и складове в Несебър. Насроченият за 30 юни търг обаче няма да бъде отменен, пише "Монитор".

Той ще се проведе, както е по закон, в обявения час. Публичните изпълнители са длъжни да изчакат дотогава, за да проверят дали някой не е подал оферта по пощата, която още не е пристигнала. Ако пощенското клеймо е ударено преди изтичането на крайния срок, то тя ще бъде приета като напълно редовна.

Само оферта, подадена по пощата, може да спаси търга, но никой не храни особено големи надежди това да се случи. По-вероятно е да се окаже, че наистина няма нито един кандидат да придобие имот на известния наркобос. При такъв развой на събитията НАП ще насрочи повторен търг, но вече с 20% по-ниски цени от сегашните.

Водещи новини

Още новини