Все повече инвеститори се оказват привлечени от криптовалутите

Pixabay
share

През изминалата седмица Доналд Тръмп заяви, че подкрепя крптовалутите, най-вече биткойните, и че иска да превърне САЩ в следващата криптостолица. Темата коментира експертът по криптовалути Владислав Драмалиев в ефира на „Твоят ден“ по Нова нюз.

Той посочи, че изказването на кандидата за президент не е довело до промяна на цената на криповалутите. Експертът каза, че другият нов голям привърженик на биткойн и етер е изпълнителният директор на „БлекРок“ Лари Финк.

Тръмп обеща да стане "криптопрезидент"

„Има интерес от страна на акредитираните инвеститори към криптовалутите. Това са хора, които имат достъп до традиционните финансови пазари и оперират с големи суми. Те, наблюдавайки как се справя биткойн през изминалите години, искат да имат експозиция към този нов клас актив, с потенциално голяма възвращаемост. Готови са да насочат част от портфолиото си към криптоактивите, без да се налага да се грижат за самосъхранението им“, обясни Драмалиев.

Той коментира и интереса на българите към биткойн инвестициите. Експертът допълни, че биткойн продължава да привлича внимание заради покачването на цената. „В света на криптоактивите, основната привличаща сила е желанието за бързо забогатяване. Но има и хора, които се интересуват от технологиите“, разказа още той.

Водещи новини

Още новини