ЧСИ продава легендарен хотел от "Балкантурист": Цената му пада с 1 милион лева

Pixabay
share

С близо 1 млн. поевтиня благоевградският хотел „Бор“, който съдебен изпълнител се опитва да продаде от април месец. Продажбата на хотелския комплекс в парк Ловен дом стартира от цена 9 446 428, 80 лв., но никой не прояви интерес. От вчера тече вторият търг за продажбата му, а цената вече е  8 501 785,92 лв, съобщава struma.bg.

Срещу тази сума паралиите могат да станат собственици на двуетажна сграда със застроена площ 1517 кв.м, която обаче е в плачевно състояние – с изпочупени прозорци, изкъртени стаи, прорасла растителност по дограмата и покрива.

През 1999 година „Бор“ заедно с другите благоевградски хотели от веригата „Балкантурист“ бе приватизиран и оставен да се саморазруши. Такава е съдбата и на другите обекти на бизнесмена – хотел „Ален мак“ и мотел „Рилци”. 

СПА хотел и консервна фабрика са обявени на търг заради дългове

Съдебен изпълнител продава срещу 20 500 000 лв. „Ален мак“ в идеалния център на Благоевград, а НАП търси купувач на мотела, който е склонен да брои 3,6 млн. лв. Продажби обаче са много малко вероятни, защото на практика от обектите могат да се ползват само терените под тях – ремонтите, от които те се нуждаят, ще излязат много по-скъпо от ново строителство, коментират наблюдатели на имотния пазар.

Всички имоти на фирмата на ексвоенния „Мак Турс“ се продават заради задължения към банки, данъчните, общини.

Водещи новини

Още новини