Акциите на социалната мрежа на Тръмп поскъпнаха с над 40% при дебюта си

Getty Images, архив
share

Акциите на Trump Media & Technology Group, чийто основен продукт е социалната мрежа Truth Social, поскъпнаха с повече от 40 на сто днес при дебюта на борсата Nasdaq в Ню Йорк, предаде Ройтерс.

При цена от 70,46 долара за акция пазарната капитализация на компанията, чийто мажоритарен собственик е бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, възлиза на близо 9,6 млрд. долара. Търговията с книжата под борсов код DJT беше спряна за кратко веднага след отварянето на борсата поради силна волатилност.

Социалната мрежа на Тръмп излиза на "Уолстрийт"

По последни данни мажоритарният дял на Тръмп в Trump Media & Technology Group се оценява на 5,55 млрд. долара. Наложените ограничения обаче може да попречат на бившия американски президент в продължение на 6 месеца да продаде своя дял или да го заложи срещу заем, посочва Ройтерс.

Акционерите на Digital World Acquisition Corp. - публично търгувано дружество със специално предназначение, което не развиваше конкретна дейност, одобриха сделката за сливане с медийния бизнес на Тръмп в края на миналата седмица. Това се случи повече от две години след обявяването на сливането, пише investor.bg. 

Водещи новини

Още новини