Социалната мрежа на Тръмп излиза на "Уолстрийт"

  • 25 март 2024 11:31

  • 326
  • 1
Социалната мрежа на Тръмп излиза на "Уолстрийт"
© Getty Images, архив

Компанията, която стои зад социалната мрежа на бившия американски президент и предприемач Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, е постигнала сделка, която ще й позволи да търгува книжата си на фондовата борса, предава БТА.

Това стана, след като акционерите на Digital World Acquisition взеха решение да се слеят с контролираната от Тръмп Trump Media. През февруари плановете за сливането и листването бяха одобрени от Федералната комисия по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

В Ню Йорк регистрираха решение срещу Тръмп, по което той трябва да плати 454 млн. долара гаранция

Тръмп ще има доминиращ дял в новосъздадената публична компания с акции на стойност над 3 милиарда долара по текущи пазарни цени, посочи Си Ен Ен. Акциите на Тръмп в тази компания ще бъдат по-малко ликвидни от недвижимите му имоти, според Чарлз Уайтхед, професор по право в Университета Корнел. В понеделник изтича крайният срок, в който бившият американски президент трябва да плати над 460 млн. долара гаранция по дело за финансови измами.

Броят на месечните активни потребители на социалната мрежа Truth Social в САЩ, използващи я през оперативните системи iOS и Android е намалял с 39 на сто на годишна база, според данни на Similarweb. Truth Social остава много по-малка платформа X - бившата Twitter - която също се свива, но с по-бавни темпове, пише dir.bg.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
326 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.25 | 12:13

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/bman

Добави коментар

Водещи новини