"Пфайзер" очаква годишна печалба от 54 милиарда долара

Getty Images (архив)
share

Американската фармацевтична компания "Пфайзер" обяви, че през 2022 г. очаква приходи от около 54 милиарда долара от продажбите на ваксината и лекарството си срещу COVID-19, предаде Ройтерс.

Компанията очаква 32 милиарда долара приходи от продажбите на ваксината си, и още 22 милиарда долара от лекарството си срещу коронавирус "Паксловид".

Това обаче се оказа под прогнозите на експертите, което веднага свали акциите на компанията с 4%. Те очакваха приходи от 33,79 милиарда долара от ваксината и 22,88 милиарда долара от лекарството.

Фон дер Лайен и шефът на "Пфайзер" скрили информация по сделката с ваксините?

Ваксината на "Пфайзер", разработена съвместно с германската компания БионТех, се използва в над 160 държави по целия свят. През 2022 г. "Пфайзер" планира да произведе над 4 милиарда дози, информира БТА.

"Паксловид" се е оказал надежден при намаляването на хоспитализации и смърт при високорискови пациенти. От лекарството през годината трябва да бъдат произведени поне 120 милиона дози.

Общо продажбите на компанията за годината ще възлязат на между 98 и 102 милиарда долара, което е под прогнозата от около 106 милиарда.

Водещи новини

Още новини