Алибегов: Не вземаме насериозно сроковете на здравния министър, не му вярваме

Нова телевизия
share

Всички решения на асоциацията се вземат на база на анкети сред членовете ни. Не искаме да бъдем сочени отново с пръст от здравните власти като основен разпространител на заразата. Затова на този етап се отказваме от протестното отваряне на 1 февруари и ще чакаме отговор от премиера на писмото, което му изпратихме в петък. Това каза в предаването "Неделята" по Нова телевизия председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Основният момент в момента е защо се получава този двоен аршин от здравните власти – как ресторантите в хотелите могат да работят, а останалите - не? Как на едното място можеш да се заразиш, а на другото - не? В това няма никаква логика, подчерта Алибегов.

В момента се прехвърля отговорността - здравният министър с крие зад щаба, щабът се крие зад политиците и накрая негативите остават за народа. От утре ще заработят много места, в които има голям риск от разпространение на заразата. Вече се губи и здравният ефект. Искаме да знаем каква е логиката на здравните власти, добави той.

Организациите на заведенията: Сваляме доверието си от отговорните институции!

В последния месец здравният министър каза толкова много неща, че вече нямаме абсолютно никаква вяра в неговите думи. Отдавна не вземаме насериозно неговите срокове, подчерта председателят на Българската асоциация на заведенията.

Около 30% от заведенията няма да отворят повече и всеки месец ще вдига това число

Водещи новини

Още новини