Имотите ще поскъпнат

Интернет
share

Дори можем да станем свидетели на леко повишение на продажните цени, прогнозира Шимон бен Хамо, изпълнителен директор на AFI Europe България.

Според него София като европейска столица, сравнена с повечето такива, е недоразвита и има огромен потенциал, включително и за инфраструктурното развитие.

Градът се модернизира и развива и не е нормално жилищното строителство да бъде в застой, какъвто наблюдавахме през последните 2 години.

Бен Хамо е на мнение, че кризата вече преминава - доказателството е раздвижването на банковите услуги и намаляването на лихвените нива. Трябват още няколко месеца, за да се почустват потеницалните купувачи по-сигурни и уверени и след това ще дойде преходът към плавно възстановяващ се пазар, пише "24 часа".

Новото било, че сега клиентите избират първо банката, а след това имота, държат кредитът да е с добри условия за целия срок, а не гледат само лихвата за първата година.

По данни на AFI Europe цените са се стабилизирали и почти няма значителна промяна от началото на годината досега.

В последните месеци дори се забелязва активизиране на купувачите в сравнение със същия период на 2010-а.

Сделки се сключват с жилища в готови проекти с разрешение за ползване и довършителни работи, модерна и функционална архитектура, с допълнителни услуги като професионална поддръжка, охрана, и т.н. От съществено значение е също така и инвеститорът - клиентите вече са много взискателни и търсят сигурност.

Според Бен Хамо през лятото ще има лек спад в активността, но след това до края на годината ще станем свидетели на силен период, какъвто не е имало от 2 години насам.

Водещи новини

Още новини