Карамфил - 30 ст., а розите са по 1,50 лв. на едро

share

Ден преди денят на жената, веднага се сещаме за един от най-честите подаръци, с които мъжката половина на човечеството се опитва да зарадва нежната половина. Екипът на ТВ7 заедно с инспектор от Българска агенция по безопасност на храните направи проверка на търговците на пазар "Димитър Петков", където се намира борсата за цветя

Направихме проверка за произход на стоката. Работникът на една от сергиите не знаеше къде са документите на обекта. Заради това му беше направено предписание до три дни да представи необходимите документи.

Търговците отрекоха, че ще повишат цените на цветята. На едро цените на карамфилите са около 30 ст., а на розите – 1-1,50 лв. за брой, каза търговецът.

Вчера проверихме какви са цените два дни преди 8 март. Според търговците и тази година класика ще бъде зюмбюлът. Цената му започва от 2,5 лв. за бройка. А на 8 март достига 5 лв. Най-ниската цена на розите е 5 лв., а на места в центъра на София достига и 10 лв. дори да не е празник.

Най-евтиният букет, който може да закупите е 5 лв. На други цените достигат 20, 30 лв., а по-щедрите мъже могат да платят и до 100 лв. Цветята в саксия също са предпочитани от жените. Най-ниската цена е 6 лв.

Водещи новини

Още новини