Кока Кола спря производството във Венецуела заради липсата на захар

Getty Images/Guliver
share

Американската компания Кока Кола преустанови временно производството на своите газирани напитки във Венецуела заради липсата на захар, предадоха световните агенции.

Нашите доставчици на захар във Венецуела ни информираха, че временно ще преустановят доставките заради липсата на суровина, каза говорителят на компанията Кери Треслър.

Компанията ще продължи само с производството на диетичните напитки Кока Кола лайт и Кока Кола зиро.

В последните няколко години контролът върху цените на пазара, нарастващите производствени разходи, липсата на външна търговия, ограничаващите закони за пазара на труда и липсата на торове доведоха до спад в производството на захарно цвекло във Венецуела. Много производители се насочиха към отглеждането на друг вид култури.

Страната очаква да произведе през 2016 - 2017 г. 430 000 тона захарно цвекло, което е по-малко от 450 000-те тона, произведени през миналата година. Венецуела планира да внесе 850 000 тона нерафинирана и рафинирана захар за същия период.

Венецуела е в тежка икономическа и енергийна криза, припомнят агенциите. Страната е първенец по инфлация в света, допълва БТА.

Водещи новини

Още новини