Mid Europa Partners придобиват 100% от собствеността на Валмарк

share

Mid Europa Partners (“Mid Europa”), най-големата инвестиционна компания, оперираща в Централна Европа и Турция, днес обяви подписването на споразумение, с което придобива 100% от собствеността на Валмарк („Компанията“), изкупувайки дяловете на основателите семейство Валах. Сделката подлежи на одобрение във връзка с анти-тръстовото законодателство.

Валмарк е водещият производител и дистрибутор на витамини, минерали и хранителни добавки в Централна и Източна Европа. Mid Europa първоначално придоби петдесет процентов дял от компанията през декември 2012 г.

Мишел Капио, партньор в Mid Europa и Вице-президент в Борда на Директорите на Валмарк коментира: „Благодарим на семейство Валах за прекрасното партньорство и им желаем успех в бъдещите начинания. Заедно превърнахме Валмарк от водеща компания за хранителни добавки в Централна и Източна Европа във фокусиран играч на фармацевтичния пазар, предлагащ широка гама от продукти и сериозен план от иновации. Радваме се да продължим с активната подкрепа на мениджмънта при изпълнението на тази успешна стратегия“.

Г-н Адам Валах сподели от името на основателите: “Като предприемачи, ние винаги сме обичали новите предизвикателства и възможности. Двадесет и пет години след като създадохме Валмарк, решихме да използваме опита си и се посветим на други интереси и нови инвестиционни възможности. Активно искаме да участваме в социално значими и благотворителни проекти“.

Жорж Мануел, Главен Изпълнителен Директор на Валмарк допълни: “Тази промяна в собствеността на Валмарк няма да промени стратегията и приоритетите ни. Аз, заедно с целия екип на Валмарк, оставам силно мотивиран да материализираме възможностите за създаване на допълнителна ценност пред нас, чрез разработването на иновации продиктувани от нуждите на потребителите и изграждането на силни марки в партньорство с фармацевтите и другите професионалисти в областта на здравето в Централна и Източна Европа.

Транзакцията бе осъществена от Robert Chmelar, Viktoria Habanova и Tomas Vrba от Mid Europa. White & Case оказаха юридическата подкрепа на Mid Europa, Allen & Overy бяха юристите от страна на основателите и CORPIN – финансови съветници на основателите.

Водещи новини

Още новини