Аутсорсинг индустрията инвестира в големите градове извън София

share

Качествените офис площи са ключов ресурс, за да се привлече инвестиционният интерес към Пловдив от страна на аутсорсинг индустрията. Градът вече се утвърди като индустриална столица и сега се фокусира и към новите бизнес възможности. Според данни на местната администрация, към момента над 4000 души са заети в тази индустрия.

Темата беше дискутирана на втората годишна среща на аутсорсинг идустрията. По време на събитието бяха изтъкнати предимствата на градовете извън София и конкретно на Пловдив. Участниците се обединиха около разбирането, че водеща е инфраструктурната обезпеченост. Като пример беше посочен проекта „Офис Парк Пловдив”, който е най- модерната бизнес сграда, която се строи в града. Тази инвестиция е предпоставка за привличане на потенциални инвеститори. Очаква се сградата да привлече компаниите от ИТ бранша, които в последните месеци все по-често разглеждат Пловдив като нова инвестиционна дестинация. Инвеститорът в „Офис Парк Пловдив” е „Галакси Инвестмънт груп”, която има опит в реализирането и управлението на подобни проекти. От компанията коментираха, че изключително залагат на развитието на Пловдив като аутсорсинг дестинация. Компанията стопанисва Роял Сити Бизнес Парк, в която се помещават компании от аутсорсинг бранша като „Scale Focus” и „Софика”.

От „Галакси Инвестмънт Груп” са убедени, че инвестицията в нова офис сграда ще съживи икономиката в града и ще помогне за разкриването на много нови работни места. В настоящата година се забелязва промяна в търсенето на компаниите, които за първи път стъпват на пазара в България. Компаниите не се спират само на София като място за инвестиции, но все по-често правят проучване и на пазарите в другите големи градове извън София.

Водещи новини

Още новини