Европа търси наши строители за 10 евро на час

share

Германия, Литва и Латвия търсят наши строители. Немски фирми предлагат работата за зидари, общи строителни работници, шлосери и заварчици. Заплащането варира от 10 до 12 евро на час. Кандидатите трябва да имат опит поне 2 г. и да имат основни познания по английски език, пише в. "Монитор".

В Литва и Латвия най-търсени са работниците за саниране на сгради. Свободните места са 80, а месечното заплащане е 800 евро.

Най-много незаети места има за служители в сферата на ресторантьорството и хотелиерството.

В Германия се търсят над 200 рецепционисти, сервитьори, готвачи и камериерки. Заплащането варира между 800 и 2000 евро. В Италия свободните места за пицари са около 6000. Оказва се, че в родината на пицата типичното италианско ястие се приготвя предимно от чужденци.

В Южна част на страната пицарите печелят средно по 1500 евро на месец за 6-часов работен ден. През лятото се заработва и повече.

В по-богатите централни и северни части на Италия възнаграждението достига до 2000 евро. Стажант пицарят обаче тръгва с 800 евро месечна заплата и едва след 2-3 години започва да печели повече. Майсторът след дълъг стаж може да достигне и 3000 евро на месец.

Водещи новини

Още новини