Двукратен ръст в търсенето на луксозни къщи на пазара в София

share

Двукратен ръст в търсенето на луксозни къщи от страна на български купувачи се наблюдава на пазара у нас най-вече в София. Това сочат данните от анализ на агенцията за луксозни имоти в България и чужбина ЛУКС ИМОТИ.

Основните райони на търсене в столицата са традиционно кварталите в полите на Витоша – Драгалевци и Бояна. В по-малка степен интерес се наблюдава и към Симеоново, Бистрица и Панчарево.

Клиентите с висок бюджет (който надхвърля 700 хиляди евро) се насочват към по-отдалечените части на града, възможно най-високо в планинската част и далеч от зоната на старите къщи на бившите софийски села. Те бягат от райони със стари и занемарени къщи и недобра екология, резултат от използването на отопление с твърдо гориво през зимата и липсата на канализация.

Търсят се основно къщи със собствен парцел, дизайнерски интериор, архитектура от реномирани и доказани архитектурни бюра. Стремежът на хората, разполагащи с високи доходи, е да се заселят в къща със собствен двор, като това е предпочитано дори и пред луксозните пентхаузи в затворени комплекси, предлагащи всички възможни услуги.

Повече четете тук

Водещи новини

Още новини