Путин увеличава вноса от Египет заради ембаргото

share

Москва намери алтернативен доставчик на хранителни продукти след въвеждане на ембаргото от ЕС и САЩ. Русия се договори с Египет да започне да внася с 30% повече селскостопанска продукция, съобщи ИТАР-ТАСС, цитиран от БТА.

Договорката бе постигната на среща между руския президент Владимир Путин и египетския му колега Абдел Фатах ас Сиси завчера в президентската резиденция “Бочаров ручей” в района на Сочи.

Путин съобщи пред репортери, че вече е разпоредил да бъде въведен опростен режим за достъп на египетските стоки до пазарите на Русия. Двамата лидери се разбрали и да проучат възможностите за създаване на зона за свободна търговия. Освен това Путин обещал на колегата си, че Русия ще достави най-малко 5-5,5 милиона тона пшеница.

Вчера Путин разговаря по телефона с колегите си от Беларус и Казахстан Александър Лукашенко и Нурсултан Назарбаев, за да координира с тях да не влизат през тях в Русия стоки от ЕС и САЩ. В същото време руската федерална служба за защита на потребителите се разпореди да спре вносът на всякакъв алкохол от Украйна, включително и на бира. Официалната причина е, че стоките не отговаряли на руското законодателство.

 

Водещи новини

Още новини