Министерството на отбраната ще стимулира бизнеса

Булфото
share

Това стана ясно от думите на военния министър Аню Ангелов, който участва във форум за развитието на отбранителната индустрия.

Ангелов подчерта, че ролята на сектора е отразена в Бялата книга за отбраната и въоръжените сили на Република България. За военното министерство сътрудничеството с отбранителната индустрия е от съществено значение. Става дума за дългосрочни партньорски отношения, които да бъдат поставени на прагматична основа, а целта е да се направи българската армия по-боеспособна в изпълнение на евроатлантическите ни ангажименти.

За 2010 г. на български фирми в отбранителния бизнес са изплатени 336 млн. лв., а на чужди - 157 млн. лв., съобщи министър Ангелов. Той каза още, че тази година парите за чужди фирми ще бъдат намалени, като целта е да се стимулира родния бизнес.

„Ще настояваме да получим най-доброто изпълнение на добра цена", подчерта министърът. Една от идеите, които се обсъждат е в резерва на страната ни да се поддържа готова продукция, която при нужда да бъде продавана, вместо да се поддържат суровини.

Водещи новини

Още новини