Сериал на BBC бори застрахователните измами

share

Британската информационна агенция ВВС започва излъчването на десетсериен крими сериал, чиито сюжет е базиран върху опити за застрахователни измами, информира британският вестник "Поуст".

По този начин държавната информационна агенция на Обединеното кралство се присъединява към усилията на застрахователната индустрия да пребори зачествяващите опити за измами, пише inews.bg.

Герои на филма са инспектори от Службата за борба със застрахователните измами. В напрегнат сюжет, те гонят и аресутват мошеници от всяка ниша на индустирията – от фалшиви жалби по имотни и автомобилни полици, до инсценирани инциденти с домашни любимци, пише Insmarket.bg.

"Мнозина в обществото са убедени, че е лесно да измамиш застрахователя си. Идеята ни е да покажем, че това вече не е толкова лесно постижимо”, коментира продуцентът на лентата Ник Кори-Райт. По думите му в условията на рецесия и поскъпващи вноски по полиците, клиентите са най-силно изкушени да престъпят закона.

Авторите на сериала споделят, че застрахователните измами са се превърнали в епидемия. Всеки отделен епизод съдържа кадри с преследване, както и интервюта с експерти и ключови фигури от бранша.

В първата серия ще бъде разказана историята на измамник, който твърди пред застрахователя си, че е пострадал от пистолет за пирони, без да знае, че е уловен от видеокамера, инсталирана на случаен бус, която го е хванала в момента, когато сам се наранява.

Вторият епизод е посветен на един от най-големите опити за застрахователна измама в страната, където искът е за милиони лири.

В третия се преплитат две сюжетни линии – на футболист, подал иска, защото вече не може да играе заради травма, който обаче е засечен да рита с приятели. В другата сюжетна линия затънал в дългове зъболекар се опитва да инсценира смъртта си.

Първият епизод на Claimed and Shamed ще бъдат излъчени по BBC One в понеделник (15 октомври).

Водещи новини

Още новини