Чистка на журналисти в "Таймс" и "Сънди таймс"

share

Служителите на вестниците "Таймс" и "Сънди таймс" - водещите лондонски издания на Рупърт Мърдок, са били уведомени за непосредствено предстоящи съкращения, съобщи "Ройтерс".

Издателят планира и консолидация на част от обслужващия персонал. Двата вестника ще запазят рубриките си, но се очаква в някои от секциите да бъде намален броят на страниците. Главният редактор на уикенд изданието "Сънди таймс" Джон Уитъроу е уведомил хората си, че ще бъдат съкратени 12% от служителите в седмичника и в излизащият от понеделник до събота "Таймс".

Това означава, че в неделния "Сънди таймс" без работа ще останат 15-20 журналисти или около 10% от пишещите. И в двата вестника ще бъде намален с 30% броят на новинарите, които не са на трудов договор, но работят на редовни смени в редакцията.

За "Таймс" от месеци насам има съобщения, че носи милиони лири загуби на собствениците си. До неотдавна за "Сънди таймс" се твърдеше, че печели добри пари за компанията издател "Нюз интернешънъл". Засега не е известно дали ще има съкращения и в популярния таблоид "Сън". Промените стават известни преди насрочената за петък годишна среща в Лас Вегас на "Нюз корпорейшън" - базираната в Ню Йорк компания-майка.

Водещи новини

Още новини