Мърдок спря "News of the world" заради СРС - скандала

  • 07 юли 2011 19:03

  • 1678
  • 0
Мърдок спря "News of the world" заради СРС - скандала
© Getty Images

В неделя ще излезе последният брой на британския таблоид "News of the world" от медийната империя на Рупърт Мърдок, съобщи издателят "News international", цитиран от "Ройтерс".

Изданието попадна в скандал през последната седмица, който достигна до парламента, заради подслушванията на телефони на известни личности, политици, жертви на убийства и престъпления.

Полицията, разследваща скандала, се е свързала с почти 4000 души, чиито имена са били в документите, иззети от частния детектив, работил за таблоида. Властите предупредиха да се запази спокойствие.

Разбираме, че хората са разгневени и разстроени, но молим да дадете време да полицията, призова зам.-началникът на полицията Сю Ейкърс, цитирана от Би Би Си.

По думите й службите проверяват 11 000 страници документи и бележки. "News International" заяви, че обвиненията срещу таблоида са "ужасяващи".

Скандалът засяга и полицията, срещу която расте недоволството защо толкова време разследва историята, започнала с изземването на документи от частния детектив Глен Мълкейр още през 2005 г.

Буквално за 24 часа "News of the World" бе изоставен от мощни рекламодатели, шокирани от разкритията. В четвъртък прекъсна отношенията си с редакцията и Британският легион (организацията на ветераните от войните), след като журналисти от изданието се обадиха на роднини на загинали в Ирак и Афганистан, за да ги предупредят, че може и техните имена да изплуват в списъка с подслушваните.

Последвайте канала на

Novini.bg
1678 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини