Гаф! Овча купел стана Овча п*тка (обновена)

share

Грандиозен гаф сътвори вестник "Преса" в днешния си брой. Колегите старателно са изобразили всички засегнати от вчерашния срив на електрическото захранване райони на София, но един от тях е преименуван нецензурно. В картата на столицата квартал "Овча купел" (незасегнат от аварията и съответно отбелязан в зелено), е прекръстен на "Овча п*утка".

Новата карта взриви социалните мрежи и предизвика стотици коментари. За такава грешка във вестниците преди време щеше да бъде уволнено цялото ръководство до девето коляно. Сега хората се чудят кой ще понесе отговорността в "Преса".

Вестник "Преса" реагира мълниеносно и поднесе извинения на читателите си и жителите на кв. "Овча купел" за допуснатия гаф в днешния си брой.

Ето и пълният текст на уточнението от в."Преса":

В днешния брой на в. „Преса“ на стр. 2 (в картата, илюстрираща материала „София под (токов) удар“), е допусната техническа грешка
в името на столичния квартал „Овча купел“. Поднасяме извиненията си както към жителите на квартала, така и към нашите читатели.
Виновните са наказани.

Както и досега, въпреки неволните си грешки, в. „Преса“ ще продължи да бъде радетел и трибуна за чистия и грамотен български език, което, надяваме се, оценяват и нашите читатели.

Водещи новини

Още новини