Иван и Андрей: Не сме виновни за смъртта на Васа!

Булфото
share

Дълбоко съжаляваме за кончината на телевизионния критик и режисьор Васа Ганчева, но категорично отказваме да бъдем отговорни за нея, не защото е тежко бреме за нас, а просто защото истината не е такава. Това заявяват в отворено писмо до медиите продуцентите и водещи Иван и Андрей.

По думите им в последната седмица спрямо тях се е развихрила истинска медийна истерия, която ги е накарала да напишат писмото.
"Към нашите имена беше залепено дамго на убийци, пък било то и морални, което категорично не отговаря на истината и играе на най-низките емоции на аудиторията за първосигнално търсене на мъст и изкупление.

Истината е нещо, с което нашето общество все по-рядко борави, но повярвайте, точно тя ни накара да пуснем онази скрита камера с прословутия подкуп, която сега ни превръща в обществен враг номер едно", обясняват двамата. Професионалната им съвест в онзи момент е показвала, че макар и тежка и нелицеприятна, истината е полезна за обществото. Позволихме си го, защото тя не ровеше в личния живот на засегната, а само в заболяванията на нашите медии, се отбелязва в отвореното писмо.

По думите им не по-малко отвращаващ е фактът, че когато са излъчили скритата камера, повечето колеги и медии ги поздравили, цитирали и дори похвалили за направеното разкритие, за да вдигнат рейтинга и тиражите си, а сега ги наричат "убийци", поради същата тази причина, което "за пореден път доказва нечистоплътната среда, в която работим и живеем".

Ние не носим вина за смъртта на Васа Ганчева и още по-малко сме знаели за нейните здравословни проблеми в момента на избухването на скандала със скритата камера, които както впоследствие научихме, са се появили доста по-рано, пишат двамата.

"Тъй като ние знаем истината, не желаем да обясняваме на нашите близки, на нашите майки и на 6-годишната Ава, която вече може да чете, че не сме убийци. Затова тези, които разпространяват това твърдение, ще се срещнат с нас в съда, а там лекарите, според законовите разпоредби на Република България ще трябва да изнесат цялата истина", се отбелязва в писмото.

Водещи новини

Още новини