Сметната палата обяви доходите на властта

Интернет
share

На интернет страницата на одитната институция са публикувани декларациите на президента, депутатите, всички министри и техните заместници, представителите на съдебната власт, Националния осигурителен институт, БНБ, Агенция "Митници", СЕМ и др.

Общо 18 души не са подали данни за имуществото си в законовия срок - 30 април. Миналата година неизпълнилите това законово задължение бяха 16.

Сред нарушителите тази година са четирима съдии, трима прокурори, шестима представители на местната власт, политик от НДСВ, двама души от администрацията на Народното събрание, заместник - омбудсман и член на политически кабинет.

Списъкът с техните имена ще бъде изпратен на изпълнителния директор на Националната агенция по приходите (НАП) за предприемане на действия по реда на глава 14 и 15 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и на председателя на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС)", съобщават от одитната институция. Заемащите висши държавни длъжности са длъжни всяка година до 30 април да подават декларират имуществото, придобито през предходната година.

Водещи новини

Още новини