Кредитният експерт Тихомир Тошев: Такова нещо като "фиктивен кредит" не съществува. Кредитите са реално нещо

pixabay
share

Помоли ли ви приятел от негово име да теглите кредит, трябва да ви светне червената лампа. Не е редно да се теглят кредити от името на други хора, колкото и да са ни близки, колкото и да ни обещават, че ще плащат месечната вноска, или ще върнат парите и ще погасят кредита. При предишната криза през 2008 година, когато се влошиха много кредитите, голяма част от хора, които бяха станали само поръчители на свои приетяли, им се наложи да връщат чуждите кредити. Това коментира пред Нова телевизия кредитният консултант Тихомир Тошев. 

"Затова съветвам ви горещо - не правете такава услуга. Напревете всякакви други услуги за приятелите си, но не теглете кредит за тях. Защото в крайна сметка кредитът е ваш, вие отивате в банката, вие подписвате, от вас търсят парите. Освен това няма такова нещо като друг да внася вноските в банката вместо теб. Ако си теглил кредит, друг не може да отиде на касата и да го покрие", обясни той.

"Такова нещо като "фиктивен кредит" не съществува. Ти си отишъл, подписал си, дал си си личната карта да я снимат, взел си парите. Къде е тук фиктивния кредит?!", посочи експртът.

Митове и факти за потребителските онлайн кредити

"Хората трябва да знаят, че като теглят кредит, не бива да взимат парите в кеш и да ги дават ей така на някакви хора", апелира Тошев.

Водещи новини

Още новини