Първанов за хотела на сина си: Помогнал съм му с една трета от сумата

share

Георги Първанов поиска включване в сутрешния блок на БТВ в момента, в който се излъчваше репортаж за хотела на сина му Ивайло Първанов. "Синът ми е купил акции от хотела. За последната година този хотел има печалба 40 000 лева, но синовете ми имат компютърна фирма и имат два пъти повече печалба от нея", посочи той.

Ивайло Първанов става собственик на спа комплекс в съдружие с дъщерята на Николай Добрев - Марияна Добрева.

Георги Първанов обясни, че синът му е купил акции за 207 000 лв. Този хотел за последната година има около 40 000 лв. печалба, а фирмата на синовете му имала двойно по-висока печалба. Трябва да се отбележи, че освен активите на хотела са придобити и пасивите на хотела. Това е рискова инвестиция на сина ми. Заемът е бил отпуснат на предишния собственик, а синът ми от него.

Водещият показа данъчната декларация от 2012 г. на президента, от която е видно, че той има на влог 10 000 лв., апартамент и автомобил. Тук възниква въпросът с каква сума е помогнал президентът на сина си. Първанов каза, че заедно със съпругата му са помогнали на сина си с 1/3 от сумата 207 000 лв., около 60-70 000 лв. Той уточни, че предстои да го обяви в новата си имотна декларация. Първанов попита дали е мисия невъзможност да се прави бизнес в България.

Това което видях е странно. Знаейки сега колко трудно се отпускат кредити, които не са обезпечени възникват много въпроси към банката. Това каза Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

Проф. Валери Димитров коментира, че в случая става дума за дялово участие. Състоянието на активите към момента е определила по-ниската цена на активите. Има доста неясни неща. Например каква е стойността на дейността на този хотел.

Водещи новини

Още новини