Бил Гейтс: Да имаш много милиарди не е забавно

share

Според Бил Гейтс да бъдеш най-богатият човек на света не е толкова велико, колкото си мислят хората, а всъщност е странно, предава АПА.

В реч пред Вашингтонския университет Бил Гейтс даде съвет на дете, направило запитване от Пекин, което заяви, че иска да е най-богатият човек на света, когато порасне.

"Аз не започнах всичко с мечтата да бъда супербогат", отговори Гейтс. Той си спомни, че в миналото е мислил че да бъдеш милиардер е странно и че "наистина е така".

Основателят на "Майкрософт", чието състояние се оценява на над 50 милиарда долара, от години носи титлата "най-богат човек на света".

"Мисля, че хората, които са напреднали, просто са открили, че са луди по нещо. След това те са измислили система да наемат техни приятели да правят това с тях", заяви Гейтс.

"Ако това е сфера с голямо влияние, понякога получавате финансова независимост", добавя той.

Да имаш милиони наситина ти дава определена свобода, но да имаш много милиарди не е забавно. Над определено ниво богатството всъщност е отговорност - дали да го оставите на децата си, което може да е добро за тях, но може и да не е, или как умно да го харчите.

Все пак добре е да си амбициозен, просто трябва да избереш това, което ти доставя удоволствие, обобщава Гейтс.

Водещи новини

Още новини