Заимов: В Гърция предстои катастрофа

share

Това което се случва с Гърция ще повлияе на целия свят. Повечето хора не осъзнават колко са важни преговорите днес. Това каза бившият подуправител на БНБ Мартин Заимов в студиото на БТВ.

До преди една година никой не осъзнаваше какво ще се случи с Гърция. Основната тема на разговорите днес ще бъде тази за отговорността. В момента говорим за една хаотична ситуация, която никой не знае как ще еволюира. Със сигурност ще има фалити в банковата система, а това е катастрофа, прогнозира финансистът.

Той изтъкна, че европейският проект или това към което се стремяхме е уникален проект в човешката история. "ЕС е мястото, където уникалните човешки права са защитени. Това е най-заможното място в света. Европа днес е поставена под риск", увери Заимов. Той даде пример със Северозападна България. Хората не са взели България в залог, просто не знаят как да се организират. Т.е. Гърция не е обединена, а напротив - тя е разединена.

"Има нещо гнило в света около нас, въпросът е да запазим по-важното. Въпреки бедността в България има стабилност", увери Заимов.

Според бившият подуправител на БНБ Алексис Ципрас ще бъде новият Жан Виденов за Гърция.

По повод избора на нов подуправител на БНБ Мартин Заимов отбеляза, че е много важно да има компетентен и добър управител. "Той трябва да е порядъчен, почтен и енергичен".

Водещи новини

Още новини