Томислав Дончев: Страната ни е в изолация

share

Трябва да намерим отговор на въпроса кога започва у нас програмният период 2014-2020 г. Поддържам тезата си, че тази година ще е нулева по усвояване на евросредства. Това заяви в сутрешния блок на БНТ депутатът от ГЕРБ и бивш министър по управление на евросредствата Томислав Дончев.

Трябва да има и яснота по стратегическите инфраструктурни обекти,
които се изграждат с европейски пари. Отговор на тези въпроси трябва да даде правителството, заяви народният представител.

По думите му в момента страната ни е във външнополитическа изолация. Това се отразява на европейското финансиране, защото европарите идват от вноските на страните на парите членки, добави Дончев.

Трябва да се види и какъв е ефектът от похарчените от кабинета пари. Това да харчиш пари, все още не означава нищо – важен е ефектът. След всичките предизборни закани и обещания данните и тенденциите в сферата на бюджета не са оптимистични. Нямаме основания да сме оптимисти и за Бюджет 2014, каза бившият министър.

Той заяви още, че все още е рано да бъде обявена евролистата на ГЕРБ. По думите му разделението в БСП е логично след месеците обществено недоволство след идването на власт на кабинета "Орешарски".

Водещи новини

Още новини