Астронавт на НАСА е приет в болница заради неясно медицинско състояние

Gettyimages
share

Космонавт на НАСА е настанен в болница с неизвестно състояние, съобщи Sky News. Екипажът му трябваше да се върне на Земята преди два месеца, но завръщането им беше възпрепятствано заради проблеми с капсулата Starliner.

Астронавтът, чието име НАСА не назова от съображения за поверителност, страда от неясен медицински проблем. НАСА първоначално каза, че целият екипаж е бил транспортиран до болницата Ascension Sacred Heart Pensacola като предпазна мярка, но не уточни дали целият екипаж или част от екипажа е имал проблеми, предаде Нова телевизия.

Останалите трима членове на екипажа са напуснали болницата и са се върнали в Хюстън, съобщи космическата агенция. Матю Доминик, Майкъл Барат и Жанет Епс и руският космонавт Александър Гребенкин пътуваха с космически кораб SpaceX Dragon. SpaceX разполага с флот от космически кораби за многократна употреба и са пътували 44 пъти до МКС.

Секретната совалка на САЩ ще тренира бърза смяна на орбита

Компанията, собственост на Илон Мъск, остава единствената американска опция за пътувания на астронавти на НАСА до и от космическата станция. Starliner на Boeing, замислен като второ пътуване в САЩ, е възпрепятстван от години на проблеми в разработката.

Водещи новини

Още новини