Директорът на НАСА Бил Нелсън идва у нас

Getty Images
share

В Аулата на Софийския университет (СУ) ''Св. Климент Охридски'' Бил Нелсън - директор на НАСА, ще изнесе лекция в рамките на събитието ''Ало, Космос! Говори НАСА!'' – ''Поколението Артемида: Как международното сътрудничество ще подхрани нашето пътуване до Луната и отвъд нея''.

Събитието ще се състои на 21 октомври от 16:00 часа, съобщават от СУ.

Бил Нелсън ще акцентира върху ползите от образованието по наука, технологии, инженерство и математика, и ролята на младите хора като представители на поколението ''Артемида'' – определението, което НАСА използва, за да обрисува следващото поколение изследователи на Космоса.

Физикът от НАСА Kaйл Kaбacapec: ИИ-моделът o1 на OpenAI направи за час това, което на мен ми отне почти година

Очаква се кратки встъпителни бележки да направят проф. Ренета Божанкова, зам.-ректор на Софийския университет, д-р Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб в България и Кенет Мертен, посланик на САЩ в България.

Събитието ще се проведе на английски език. Необходима е предварителна регистрация. Лекцията е част от програмата на посещението на директора на НАСА в Румъния и България, пише БТА. 

Целта на посещението е продължаване на усилията за задълбочаване на международното сътрудничество и насърчаване на мирното използване на Космоса. Румъния и България са подписали споразумението ''Артемида'', дефиниращо основни принципи за мирно изследване на Космоса.

Водещи новини

Още новини