IBM съкрати над 1000 служители в Северна Америка

share

Технологичната корпорация IBM е освободила над хиляда от служителите си в Северна Америка тази седмица, съобщава Bloomberg.

Данните са изнесени от организацията Alliance@IBM, защитаваща правата на служителите.

Съкращенията са най-вече на територията на САЩ и Канада. От Alliance@IBM продължават да актуализират броя на служителите, които са били уведомени за съкращенията, които IBM нарича с невинното "ресурсни действия". Засегнатите ще могат да кандидатстват на други позиции в рамките на компанията.

От IBM отказаха да предоставят точния брой на съкратените, позовавайки се на установената фирмена политика и на "конкурентната природа на бизнеса си".

Макар и внушителните като абсолютни стойности, съкратените са едва 0,2% от работната сила на IBM по света. В края на 2011 г. корпорацията е разполагала с над 433 хиляди служители.

"IBM постоянно дебалансира своята работна ръка", каза по случая говорителят на компанията Дъг Шелтън. "Това означава намаляване на персонала в някои области и увеличаването му в други. То е базирано в промените в технологиите и изискванията на клиентите. Тази политика позволява на IBM да остане конкурентна в една постоянно променяща се индустрия".

Водещи новини

Още новини