Space X отново приземи успешно ракета на плаваща платформа (видео)

GettyImages
share

Space X записа четвърто успешно приземяване на ракета върху плаваща платформа. Компанията направи това тази нощ след като изведе комуникационен сателит в орбита, пише dnevnik.bg.

Бавно, но сигурно, компанията усъвършенства ракетите и методиката си, като записва все повече успешни кацания преди голямото изпитание. Тази есен тя за пръв път ще използва повторно ракета, която вече е летяла и се е приземила успешно на предишна мисия. Това е и основната цел на Space X - да използва едни и същи ракети многократно.

Освен това успешното поредно приземяване на Falcon 9 е важно и за другата цел на компанията. Тя иска да може да изстрелва и приземява успешно по една ракета на всеки две седмици. При това иска тази цел да е изпълнена до края на тази година. Така в новина ще се превърне не поредното успешно приземяване на ракета, а някое неуспешно.

Вероятност за това винаги ще има, но постепенно процентът на успешни кацания се увеличава и най-важното - запазва се сравнително постоянен. Именно това искаше основателят на компанията Илон Мъск, за да приеме, че компанията е на прав път.

Водещи новини

Още новини